RSS

Nevertebratele cu pielea groasa (NCPG)

25 Ian

Fiecare dintre noi a intalnit macar un exemplar din specia asta. Nu e deloc rara, nici pe departe nu e pe cale de disparitie, ba din contra. Avand o capacitate de adaptare uluitoare, este una dintre cele mai prolifice specii de pe Pamant.

O puteti usor recunoaste dupa cel putin doua caracteristici: lipsa completa de coloana vertebrala si grosimea considerabila a pielii. Ambele extrem de utile in lupta pentru supravietuire, care este unica ratiune de a exista a speciei pe care o disecam aici.

NCPG au simturi foarte fine: daca miroase a oportunitati de a o duce mai bine, daca vad o sansa de a avansa, daca aud de vreo schimbare, dar mai ales daca au prins gustul banilor, pun mana si fac repede un plan de atac. Se apleaca dupa cum bate vantul favorabil lor si o fac cu mare usurinta deoarece nu le jeneaza coloana vertebrala. Un singur simt e mai slab dezvoltat la NCPG, dar tot ca rezultat al procesului de adaptare: cel tactil. Au pielea groasa, si asta e benefic pentru ca nu simt biciul oprobiului public. Sunt la adapost de dispretul oamenilor de bun simt, care nu sunt in stare sa calce peste cadavre in interesul propriu.

Exemplarele din specia NCPG le gasim in toate cercurile sociale, in toate categoriile de varsta sau sex, in mediul urban sau rural, avand diferite grade de scolarizare. Singurul lucru care le uneste este setea grozava de a reusi in viata, iar conditia sine qua non a existentei lor este lipsa totala de etica si moralitate.

Cand va plictisiti, analizati putin pe cei din jurul vostru si dati-mi de veste daca ati prins pentru disectie o NCPG. Va ajut cu drag la procedura, bineinteles in scop stiintific! 🙂

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 25 Ianuarie 2010 în Critic, Expresiile vietii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: