RSS

A fi sau a nu fi… la propriu, nu la figurat!

16 Iun

Cand ne simtim vii, uitam sa ne gandim la moarte, iar cand ne paste nefiinta, ne amintim sa traim…

Ce faci in ziua in care afli ca ai cancer? Cum reactionezi? Ce iti trece prin minte?

Razi? Plangi? Blestemi soarta? Esti calm sau faci o criza de isterie? Pe cine suni prima data? Faci o lista cu lucruri pe care ti le doresti? Iti dispare orice urma de energie, te pui in pat si astepti sa se stinga definitiv lumina soarelui? Le spui sau nu parintilor? Dar prietenilor? Vrei sa traiesti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Sau toata existenta ta se centreaza pe diagnosticul fatal? Lupti, te zbati, speri pana in ultima secunda? Te impaci mioritic cu ideea si iti astepti sfarsitul senin? Renunti sa mai duci la capat proiectele in derulare, pentru ca oricum nu mai folosesc la nimic? Sau te incapatanezi sa faci tot pana la ultima zbatere de gene?

Lichidezi conturile din banca, vinzi tot si pleci sa vezi ce mai apuci din lume? Sau faci aranjamente, testamente, ordonezi totul? Iti comanzi singur crucea, sicriul, locul de veci? Sau mergi la dans, petreceri, expozitii, spectacole?

Te apuci sa iti scrii memoriile? Ai tu ceva important de lasat umanitatii si nu vrei sa se piarda? Sau dispari tacut, discret , fara a lasa urme?

Faci chimioterapie, te indopi cu pastile, preferi sa pierzi ce ti-a ramas din par? Sau vrei sa fii lucid in zilele ce urmeaza… dupa care nu mai urmeaza nimic?

Iti donezi toate bunurile, incerci sa faci bine cat si cum mai ai tu resurse? Sau urasti fiecare suflet care iti iese in cale, tocmai pentru ca va palpai si dupa ce tu te vei stinge?

Ce faci?

Ce simti?

Ce gandesti?

Greu de spus, asa-i? Nu avem retete, ne lipseste din repertoriul de comportamente si atitudini tocmai reactia pentru o asemenea situatie… desi, paradoxal, singurul lucru pe care il stim cu siguranta in viata este ca suntem datori cu o moarte… avem seturi de scenarii pentru orice altceva, dar nu pentru asta… singura uimire veritabila este legata de singurul adevar indubitabil… suntem muritori!!!

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: