RSS

Radiografia unei clipe

23 Iun

Secunda ca durata e plictisitor de egala si unitara pentru intreaga umanitate. Cand vine insa vorba despre continut, lucrurile se schimba radical. Uneori ma gandesc ce i-as cere pestisorului de aur, daca l-as prinde. Ei bine, capacitatea de a vedea ca pe un monitor gigant ce se intampla intr-o secunda (aceeasi) in viata fiecarui om de pe planeta. Capacitatea de a inregistra aceasta clipa, exact ca pe un material editabil. Puterea de a surprinde si intelege  toate conexiunile realizate intre miliardele de variante ale aceluiasi moment. Dar mai ales optiunea de a modifica acest puzzle imens, doar ca un exercitiu de imaginatie.

Ganditi-va la omenire ca la un creier urias. La oameni ca la neuroni. Iar actiunile, gandurile, emotiile lor de o secunda, vedeti-le ca pe niste fluxuri nervoase. Si totul este interconectat. Ca un adevarat masterplan.

Dar ce s-ar intampla daca am modifica ceva? Cineva moare, exact in momentul cand un copil se naste. Cineva casca, iar alta persoana taie un mar. Unul are un orgasm, iar altul este torturat intr-un colt de lume. Indiferent ca apesi un buton de la telefon, ca faci un pas pe strada, ca dai comanda de atac intr-un razboi, ca torni borsul in ciorba, ca urci o treapta sau dai o pagina dintr-o carte, clipa ta implica o decizie care in misterioase si nebanuite feluri schimba inclusiv soarta altora. Suna infricosator, e drept… te face sa te gandesti ca ai pe umeri povara unei imense responsabilitati.

Intr-adevar, nu e usor sa traiesti clipa daca nu o mai vezi ca pe o simpla secunda, insignifianta, una din cele 2 miliarde pe care le ai la dispozitie. Dar faptul ca tu esti doar unul din cei 7 miliarde de locuitori ai planetei te face sa te consideri insignifiant? Atunci de ce iti tratezi cu atata indiferenta nonsalanta propria secunda? Vrei un motiv sa-ti reconsideri atitudinea? Vino sa vizionezi cu mine filmul inregistrat cu radiografia unei clipe si poate vei gandi altfel!

Anunțuri
 
 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: