RSS

Primul sărut

10 mai

Dezbaterea despre influența violenței din filme sau jocuri video asupra copiilor este una veche. Sexualitatea explicită a făcut și ea să curgă multă cerneală de-a lungul anilor. În general, tot ceea ce poate influența (pozitiv sau negativ) un copil, pe durata dezvoltării sale, a fost și va fi subiect de analiză.

Însă nu este întotdeuna simplu să disecăm în alb sau negru, bine sau rău. Granițele sunt de multe ori volatile, influențele mai mult sau mai puțin directe, relațiile de cauzalitate într-o mai mică sau mai mare măsură vizibile. Același comportament al unui copil poate stârni zâmbete, grimase sau pur și simplu consternare. La fel de împărțite vor fi și opiniile despre ce se ascunde în spatele acelui comportament, dar și despre eventualele lui urmări.

De câteva zile, un filmuleț face furori pe Youtube. Cu peste 5 milioane și jumătate de vizualizări, a devenit rapid inclusiv sursă de profit .

Reacțiile la acest video au fost diferite, cum era de așteptat. Nu știu câți dintre voi au sau nu copii. Nu știu nici câți dintre voi își amintesc primul sărut. Sunt însă curioasă ce ați simțit sau gândit mai devreme, în timp ce îi priveați pe Elliott și Bowie!

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 10 mai 2011 în Disectii terapeutice

 

Etichete: , ,

Un răspuns la „Primul sărut

  1. tuteavsnietzsche

    26 iulie 2011 at 15:11

    Ai idei interesante…
    Mie mi se pare nostim momentul 🙂 parca exista un erotism prematur intre cei doi copilasi – se observa clar tensiunea dintre ei. Nu mi se pare ceva imoral…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: